NABIL2Nabil Gholam architects. Ured koji je izradio projekt rezidencijalne četvrti u istočnom dijelu Kaira, grada poznatog po velikoj izgrađenosti i velikim gužvama. Za razliku od ostatka grada, rezidancijalni istočni dio bit će „odvojen“ zelenom zonom od ostatka grada. Objekti će biti na udaljenosti koja će svim korisnicima omogućiti dovoljno dnevnog svjetla i pogled na zelenu zonu.

Zemljište na kojem će se graditi rezidencijalna četvrt trenutno je prazno, a niti kad projekt bude u potpunosti dovršen neće biti preizgrađeno. Između objekata su predviđeni prolazi i zelene površine, a niti jedan objekt neće imati direktnu vezu ni sa prometnicom koja će prolaziti pokraj njih.

Arhitekti kažu kako je ovakav način građenja stambenih objekata tip mediteranske kulture življenja. Svi stambeni objekti imat će dvostruku orijentaciju, a terase i balkoni bit će „produžena ruka“ interijera. Hodnici će biti osvijetljeni i povezani sa središnjim atrijem, a svaka će zgrada biti podijeljena u veći broj manjih cjelina koje će stvoriti osjećaj luksuza i korisnicima dati dovoljno privatnosti.

NABIL1

NABIL3

NABIL4

NABIL5

 

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17