vjetroturbinaŽupanije, gradovi i općine raspisuju natječaje za subvencije, ali vi za to niti ne znate? Želite znati hoće li vaša općina ili grad ove godine konačno sufinancirati solarne kolektore i toplinske pumpe? Upravo ovaj vodič poslužit će vam kao vodič gdje možete očekivati poticaje ove godine.

Kod svake objave informacije o dodjeli poticaja na našim stranicama u „tom i tom“ gradu ili „toj i toj“ općini uvijek slijede upiti kada će biti raspisan natječaj za neku drugu županiju. Nažalost, gotovo u pravilu ne možemo reći koje će županije, gradovi i općine kada raspisati natječaje za sufinanciranje, ali barem možemo reći koje su jedinice županijske uprave i lokalne samouprave potegle sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) i koje će tijekom 2013. godine morati raspisati natječaje za sufinanciranje ugradnje kućnih obnovljivih izvora energije i mjera energetske učinkovitosti.

Budući da je ove godine fond raspisao čak devet različitih natječaja za dodjelu sredstava, kako će rezultati natječaja pristizati, tako ćemo i mi ažurirati listu poticaja. O svim izmjenama ove liste nastojat ćemo vas pravodobno informirati putem svih naših kanala, društvenih mreža i drugih oblika komunikacije.

Kako se koristiti ovim vodičem?

Na donjoj listi odaberite koja vas vrsta poticaja zanima i zatim na listi i potražite hoće li ove godine vaš grad, općina ili županija to ove godine subvencionirati. Ako pronađete vašu općinu, grad ili županiju, to znači da će ove godine najvjerojatnije biti raspisan natječaj za subvencioniranje ili da će se taj program provoditi.

Najbolja metoda kojom možete biti sigurni da nećete propustiti natječaj jest da redovito (primjerice jednom tjedno) provjerite službene stranice vaše općine ili grada ili vaše županije i kad se natječaj raspiše da se informirate o uvjetima. Ako je vaša jedinica lokalne samouprave ili županijske uprave već raspisivala natječaje prošlih godina, provjerite uvjete natječaja iz prethodnih godina ako su dostupni jer je lako moguće da će uvjeti biti vrlo slični.

Izaberite vrstu poticaja koji vas zanima:

 Poticaji za solarne kolektore, toplinske pumpe i ostale obnovljive izvore energije u kućanstvima u 2013 i 2014. godini.

 

Izvor: Zelena energija

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17