kalmeta_korpar_cx_dtPredsjednik Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb u ostavci sredio je posao vrijedan 60 milijuna kuna tvrtki u kojoj će zasjesti u direktorsku fotelju.

Predsjednik Uprave Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. u ostavci, te budući predsjednik tvrtke Cesta Varaždin Zlatko Korpar, novi je sumnjivi 'slučaj' koji se rola hrvatskim cestama.
Korpar je firmi, u čiju direktorsku fotelju sjeda 1. siječnja, mimo natječaja sredio posao vrijedan 58,884.582,89 kuna što su naravno sredstava firme iz koje odlazi, saznaje Jutarnji list.
Ceste Varaždin su dobile posao gradnje čvora Donja Zdenčina a natječaj, na kojem su pobijedili Viadukt d. d. i Strabag AG, zaobiđen je angažmanom u statusu proizvođača. Time je Korpar svojoj budućoj firmi efektivno osigurao status jednog od najvećih kooperanata svoje sadašnje, odnosno bivše firme.
Prema pisanju Jutarnjeg Korpar, koji je na čelu ARZ-a bio godinu i pol dana, svoju je ostavku obrazložio dovršetkom svih glavnih poslova u Autocesti Rijeka-Zagreb.
"Ja sam građevinar i operativac, te se nakon što krajem ove godine dovršimo riječku obilaznicu i jedan veliki investicijski ciklus, više ne vidim na čelu tvrtke koja u bližoj budućnosti vjerojatno neće imati većih projekata", rekao je Korpar za medije nakon što je Nadzorni odbor prihvatio njegovu ostavku krajem studenoga ove godine.
Zanimljiv je međutim detalj da je u isto vrijeme od strane OLAF-a i Državnog odvjetništva pokrenuta istraga o sumnjivim natječajima u ARZ-u.
Konkretno se radi o namještanju poslova u izgradnji II b. faze autoceste Rijeka - Zagreb koju su financirale Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj. Na natječajima je na tom dijelu autoceste pobjeđivao konzorcij Strabag, Viadukt, Hidroelektra, Konstruktor koji je nakon toga tvrtke koje nisu pobjeđivale na natječaju angažirao kao proizvođače.


Izvor: Metro-portal

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17