zagrepcanka"Porez na Zagrepčanku je minoran u odnosu na ono koliko će zaraditi Zagreb prodajom tog zemljišta", poručio je još uvijek gradonačelnik Milan Bandić.

Odbio je tvrdnje po kojima je Grad u gubitku zbog odustajanja Instituta IGH pa im poručio da 'polog i ostalo ostaju Gradu Zagrebu'.

 

Ističe da je zemljište Zagrepčanke kupljeno za 65 milijuna kuna, dok je njegova vrijednost čak 650 milijuna kuna. Još uvijek Zagrepčanku naziva poslom stoljeća i brani se od napada.
'Kad sam kupovao zemljište preuzeo sam rizik plombiranog zemljišta, ali sam znao da ćemo na kraju zaraditi', kazao je Bandić.

 

U svoju je obranu podijelio s nacijom da je bilo mnogo pritisaka na Grad Zagreb kada je odlučio iskoristiti pravo prvootkupa na zemljište. 'Još 2001. s torbama su hodali oko zgrade Poglavarstva da Zagreb ne uzme pravo prvootkupa', tvrdi Bandić ne imenujući torbare.

Da je pristao, kaže, sada bi na Zagrepčanki bilo već četiri poslovne zgrade i trgovački centar, a on 'bi bio u Švicarskoj'. Umjesto novca, Bandić, kako sam tvrdi, odlučio se za 'tvrđi i teži put'.
'Oni koji taru krmelje u 10 sati me ne vole, a ja sam u deset godina Zagrebu kupio 580 milijuna kuna vrijedne nekretnine', kaže Bandić.

 

Tvrdi da je Grad financijski na dobrim i zdravim temeljima i da funkcionira bolje nego ijedan grad u zemlji. Kratko je prokomentirao zapošljavanja u Zagrebačkom Holdingu pa iskoristio situaciju da poruči čelniku Ivi Čoviću da više neće biti popuštanja.

 

'Dao sam im povjerenje da vode najveću tvrtku u Zagrebu, a ako zaključim da su ga iznevjerili nema oprosta', zaključuje Bandić.


Izvor: SEEbiz.eu

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17