kalmeta-010Božidar Kalmeta preživio je još jedan dan u fotelji ministra mora, prometa i infrastrukture. Usprkos nekim najavama Vlada na današnjoj sjednici nije se očitovala o SDP-ovom zahtjevu za smjenu zadarskog ministra.
Umjesto Kalmete, glavne teme su bile nadzorni odbori u javnim poduzećima, privatizacija brodogradnje, ali i plan održavanja i gradnje cesta do 2012. godine. Glavnu riječ u potonjoj temi vodio je upravo Kalmeta, koji je istaknuo da će se u cestogradnju, uključujući i 2009. godine, upucati oko 14,4 milijarde kuna.

'Plan je realan i kao takav će biti realiziran', istaknuo je Kalmeta, nakon čega je i jednoglasno prihvaćen.

Premijerka Jadranka Kosor dala je rok od 15 dana svim ministarstvima da pripreme prijedloge za izmjenu zakonskih propisa kako bi se ubuduće članovi nadzornih odbora u javnim poduzećima birali putem javnog natječaja.

'Pozivam sve da se drže zacrtanih rokova. Nadam se da ćemo putem natječaja izabrati stručnjake koji će na pravi način obavljati dužnost u nadzornim odborima', istaknula je Kosor.

Premijerka je otkrila da je uputila pisma u javna poduzeća u kojim ih upozorava na korištenje službenih automobila, jer se, prema njezinim riječima, 'sad koriste svakako'. Moguća je čak i preraspodjela automobila između pojedinih tvrtki, i to tako da će ih dobiti oni koji imaju manjak u voznom parku.

'Zatražila sam na uvid sve menadžerske ugovore. Pomno ću ih pregledati i usporediti, a vjerojatno i smanjiti', najavila je Kosor.

Vlada je na današnjoj sjednici zadužila i Hrvatski fond za privatizaciju da pripremi dokumentaciju za drugi krug privatizacije brodogradilišta. Javni poziv za prikupljanje ponuda objavit će se 6. siječnja 2010. godine.


Izvor: SEEbiz.eu

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17