Strabag_LogoU trećem kvartalu austrijskoj je građevinskoj kompaniji dobit porasla 10 posto.

Austrijska građevinska tvrtka Strabag priopćila je u ponedjeljak da joj je neto dobit u trećem tromjesečju porasla za 10 posto, napominjući da je počela dobivati narudžbe koje se financiraju iz programa vlada za poticanje gospodarskog rasta.

Kompanija je tako u razdoblju od srpnja do rujna ostvarila dobit u visini 139 milijuna eura (208 milijuna dolara). Vrijednost Strabagove knjige narudžbi iznosila je krajem rujna 14,62 milijarde eura, što je pet posto više nego u istom razdoblju godine ranije. Taj su rast u tvrtki pripisali ponajprije novim projektima gradnje cesta u Poljskoj, što je amortiziralo pad vrijednosti narudžbi iz Rusije i Mađarske.

Prihodi su porasli na 3,74 milijarde eura i bili su šest posto viši nego u istom tromjesečju lani, zahvaljujući konsolidaciji prošlogodišnjih akvizicija u sektoru transportne infrastrukture. Operativna dobit povećana je za pet posto i iznosi 186 milijuna eura.

Izvršni direktor Strabaga Hans Peter Haselsteiner rekao je da očekuje da će rezultat za cijelu godinu biti sličan prošlogodišnjem, kada je kompanija ostvarila neto dobit u visini 166 milijuna eura.

Haselsteiner je ipak oprezan u pogledu srednjoročne perspektive. "Gledano iz današnje perspektive, držim da ćemo tek 2011. svjedočiti pogoršanju prilika na tržištu građevinskih radova, nakon čega će od 2012. uslijediti nekoliko teških godina", procijenio je.

 

Izvor: Bankamagazin

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17