gradilite5_flickrDubrovačka tvrtka Trames potpisala je 200 milijuna dolar vrijedan ugovor za projekt Durrat Samarra. Riječ je o projektu izgradnje novog grada u Iraku nazvanom Biser Samarre.

Vrijednost projekta procijenjena je na 600 milijuna dolara. Durrat Samarra prostirat će se na dva milijuna metara kvadratnih i imat će sve sadržaje potrebne za funkcioniranje grada.

Potpisivanju ugovora su uz iračkog investitora, dr. Abdul Rahman Fadhil Hameeda, nazočili i hrvatski veleposlanik u Iraku Jerko Vukas, savjetnik za gospodarstvo Jasim Daher i ravnateljica pri MVPEI Andrea Javor.

- Projekt Durrat Samarra će biti velika ulaznica za povratak hrvatskih tvrtki u Irak, koje su u prošlosti igrale značajnu ulogu u našem gospodarstvu. Kao što znate, povukle su se i posljednje američke snage te Irak očekuju veliki poslovni pothvati za novu budućnost – rekao je investitor.

Direktor Tramesa, Marko Balija, naglasio je važnost ovog ugovora koji potvrđuje globalnu konkurentnost hrvatskog znanja i struke te otvara poslovne mogućnosti i za druge naše tvrtke koje će sudjelovati u projektu.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17