planEuropska kriza koja se širi Europom mogla bi predstavljati krizu i za arhitekte u zemljama koje su najteže pogođene krizom. To su rezultati istraživanja koje je provela tvrtka Arch-Vision iz Roterdama u Nizozemskoj.

U Španjolskoj, Italiji i Nizozemskoj arhitekti su imali manje poslova otkad je počela kriza. Tako čak 54 posto arhitekata iz Španjolske i 61 posto iz Italije kažu kako nedostatak posla smatraju najvećom prijetnjom. Ove dvije zemlje se, uz Grčku, suočavaju s rastućim financijskim problemima zbog dužničke krize koja trese Europu.

Velika Britanija morala je poduzeti vlastite mjere štednje, a 41 posto britanskih arhitekata boji se scenarija u kojem će nedostajati posla. S druge strane, Britanci, iako ne grade nove zgrade, obnavljaju stare pa tako čak 51 posto britanskih arhitekata smatra projekte obnove najvećom prilikom za sklapanje novih poslova.

Njemački arhitekti, koji su najmanje osjetili krizu, najmanje se zabrinjavaju zbog mogućeg nedostaka posla. Čak 2/3 njemačkih arhitekata kažu kako ekonomska kriza nije utjecala na njihovo poslovanje.

Francuski arhitekti uglavnom ne vide nove poslovne mogućnosti, a većina ih rat cijena ističe kao najveću prijetnju poslovanju.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17