2Četiri najveća hrvatska proizvođača namještaja potpisala su sporazum o osnivanju drvoprerađivačkog holdinga. Spin Valis, Tvin, AG Dinas i Brestovac postali su prvi hrvatski holding drvne industrije.

- Budući holding koji bi trebao zaživjeti za dva mjeseca imat će 2 500 zaposlenih. Sjedište će mu biti u Zagrebu. Ove četiri tvrtke na ovaj način žele objediniti svoje interese, zajednički osmišljavati svoj razvoj i nastup prema domaćem i svjetskom tržištu te državi kako bi za sebe izborili što bolje pozicije. Očekuje se optimalizacija troškova kroz zajedničku nabavu, lobiranje, prodaju namještaja i slično – izjavio je za Večernji list Damir Novotny koji je sudjelovao u povezivanju ove četiri tvrtke te osmišljavanju njihovog zajedničkog sporazuma.

Predsjednik Spin Valisa, Zdravko Jelčić, istaknuo je kako je ovo povijesni sporazum koji neće donijeti dobro samo Slavoniji (odakle su sve četiri tvrtke) nego cijeloj zemlji. Ideja o holdingu krenula je iz virovitičkog Tvina, a brzo je naišla na pozitivne reakcije u Požegi, Đurđenovcu i Garešnici.

Iz holdinga poručuju kako su otvoreni i za ostale hrvatske prerađivače drva.

– Smatram da ćemo na ovaj način biti spremniji i za ulazak u EU – poručuje Jelčić.

 

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17