SP1Savski park istok je 250 milijuna kuna vrijedan projekt tvrtke CSS ulaganja s realizacijom kojega bi trebali početi u ožujku naredne godine. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Savski park imat će luksuzne stanove s pogledom na Jarun i Savu, inozemni vrtić, osnovnu i srednju školu, privatno sveučilište, polikliniku, sportska igrališta i poslovni hotel.

Prostirat će se na 80 000 četvornih metara uz Jadransku aveniju, nasuprot Arene Zagreb.

Predsjednik Uprave CSS ulaganja, Predrag Đorđević izjavio je za Jutarnji list kako je projekt napravljen vrlo studiozno, te da su u planiranju stambene strategije pomogli i građani. Građani su sudjelovali u izradi projekta ispunjajući ankete u bankama u kojima su se raspitivali za stambene kredite. Rezultati anketa pokazali su da čak 95 posto ispitanika ne želi stan u neboderu, a više od 70 posto ih je željelo stanovati u penthouseu.

Na projektu je bila ucrtana prometnica koja nije bila u skladu sa zahtjevima Hrvatskih voda, odnosno bila je manje od 25 metara udaljena od Savskog nasipa. Prometnica je potom pomaknuta za 70 metara i na gradskoj skupštini 26. veljače projekt bi trebao biti odobren. Nakon toga raspisat će se arhitektonski natječaj.

Projekt će se realizirati manjim koracima, a Đorđević kaže kako bi u rujnu 2012. trebala biti završena izgradnja osnovne i srednje škole.

Uz Jadransku aveniju bit će poslovne zgrade koje će naselje braniti od prometne buke, a od stambenog kompleksa bit će odvojene avenijom s drvoredima.

- Korištenje brze prometnice kakva je Jadranska avenija omogućuje građanima da za desetak minuta stignu u centar grada. To ovu lokaciju svrstava među najkvalitetnije u Zagrebu. Pridodamo li tome tišinu i zeleni pojas uz rijeku Savu, očito postoje svi preduvjeti da uspješnim ostvarenjem tog megaprojekta Zagrebu podarimo prestižno stambeno-poslovno naselje sa svim popratnim sadržajima – kaže Đorđević.

SP2

SP3

SP5

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17