dnevni_najam_stanovaZagrebačka tvrtka Granolit sredinom rujna počela je iznajmljivati stanove na jedan dan i duže, dok je Tehnika počela iznajmljivati lokale. Zagrebačka tvrtka Granolit počela je sredinom rujna nuditi mogućnost najma stanova na jedan dan i duže, a Tehnika je počela lokale davati u najam. Građevinske tvrtke, koje su među najpogođenijim gospodarskom krizom, očito na sve načine pokušavaju naći rješenje kako prevladati krizno razdoblje koje je dovelo do potpune stagnacije u prodaji.

Granolit, vlasnik stambeno-poslovnog centra Nova Galerija na Zagrebačkoj aveniji kod naselja Špansko, zato se odlučio na iznajmljivanje neprodanih stanova. Uz najam se nude, uz moderno namještene stanove, i usluge trgovačkog centra koji je smješten u istoj zgradi.

Predsjednik Uprave Granolita Vjeko Čalić izjavio je za www.banka.hr da su, kako prodaje stanova trenutačno gotovo i nema, rješenje našli u najmu stanova, a od 200 stanova u objektu 50 ih je na raspolaganju za dnevne najmove. Istaknuo je kako je interes velik te su odlučili da te stanove neće prodavati.

Cijene najma kreću se od 450 kuna po danu za jednosobni stan od oko 40 kvadratnih metara, do 1.550 kuna za četverosobni stan.

Kako se radi o prenamjeni u hotelski prostor tvrtka će u roku tjedan dana dobiti kategorizaciju Ministarstva turizma, kaže Čalić dok iz Ministarstva turizma nismo mogli dobiti potvrdu te informacije.

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba na području grada Zagreba postoji 106 stanova koji se iznajmljuju. Kažu kako se u zadnje vrijeme povećao broj upita zainteresiranih za iznajmljivanje svojih stanova te da se u 2009. godini broj iznajmljivača povećao 20 posto.

Direktorica marketinga Tehnike Ankica Herl Prebeg istaknula je da njezina tvrtka nije zainteresirana za najam stanova, no da ih je kriza prije mjesec dana potaknula na iznajmljivanje lokala. "Od 21 lokala koje smo ponudili već smo dogovorili najam za polovicu, a cijena najma ulazi u otplatu. Ugovor se potpisuje na pet godina po cijeni 11 eura po kvadratu", kaže Herl Prebeg.

Inače, to nisu prvi slučajevi da građevinci zbog financijske krize isprobavaju nove modele ponuda. Tvrtka Kapital Konzalting početkom se godine odlučila za model najma stana s pravom otkupa. Voditelj marketinga Krunoslav Gašparić prokomentirao je za www.banka.hr kako je rješenje Granolita dobar model, no da isti nije rješenje za njihovu tvrtku. "Naš je model premašio i najoptimističnije prognoze i do sada je 180 stanova iznajmljeno, što je 80 posto raspoloživih kapaciteta u odranskom naselju 02", rekao je Gašparić. Kako je najam ugovoren na 18 mjeseci tek će se polovicom iduće godine znati točan broj kupaca koji su se odlučili na kupnju trenutno iznajmljenih stanova.

Njihov model je takav da najam stana s pravom kupnje stoji 10,47 eura po četvornome metru, a 8 eura ako se radi o dugoročnom najmu. Za one koji se odluče na kupnju stana cijena iznosi od 1700 do 1900 eura po četvornome metru.



Izvor: www.seebiz.eu

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17