bandicevistanovi_index_vNa drugom okruglom stolu savjetnika hrvatskog tržišta nekretnina potvrđeno je da su tražene cijene pale za 11 posto od kraja 2008. do danas, a korekcija od pet do deset posto odvija se za vrijeme ugovaranja prodaje. Time su cijene nekretnina pale za 20 posto u prosjeku. Stručnjaci su složni i očekuju daljnji pad cijena nekretnina na manje traženim lokacijama.
Prema njihovom mišljenju, na tržištu dogodila diferencijacija cijena stanova, koja više ne ovisi samo u lokaciji već i o kvaliteti. Do nedavno je bilo gotovo pravilo da u jednom naselju potpuno različite stambene nekretnine drže gotovo istu cijenu bez obzira na to je li riječ o novogradnji ili starijoj gradnji, kakva im je mikrolokacija u odnosu na naselje te opremljenosti i funkcionalnosti stana, prenosi SEEbiz.
Predviđa se da će stanovi na traženim lokacijama prihvatljive funkcionalnosti bilježiti samo minimalne korekcije cijena dok će stanovi koji nisu atraktivni prvenstveno po pitanju lokacije, a onda i ostalih parametara zabilježiti osjetnu korekciju cijena.
Ipak najkvalitetnije nekretnine ne gube na cijeni, a takvih je nekretnina, koje uglavnom imaju i atraktivnu lokaciju, sve manje na tržištu.

Izvor: Index.hr

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17