xxxxlUprava građevinske kompanije odlučila je prodati 87.000 dionica kako bi ispunila dogovorene otpremnine za zaposlene kojim radni odnos prestaje s 31.12. ove godine.


Uprava građevinske kompanije Ingra odlučila je prodati 87.000 dionica kako bi ispunila dogovorene otpremnine za zaposlene kojim radni odnos prestaje s 31.12. ove godine, priopćeno je u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi.

Naime, izvršena prodaja dionica iz trezora dio je financijskog aranžmana kojim su sporazumno izregulirane obveze prema radnicima kojima će biti isplaćene otpremnine ukupne vrijednosti 4,44 milijuna kuna, ili 98.663 dionica.

Nakon prodaje trezorskih dionica Ingri je ostalo još 158.975 dionica.

Ingra je ove već godine koristila vlastite dionice kao sredstvo plaćanja, jer je krajem lipnja sklopila više ugovora o prijenosu vlastitih dionica s većim podizvođačima radova angažiranih na projektu Arena Zagreb, a radilo se o 366.244 dionica vrijednosti 87 milijuna kuna.

Krajem prošlog tjedna Ingra je oglasila prodaju sportske dvorane Arena u Zagrebu, a neslužbeno se moglo saznati kako Ingra međunarodnim natječajem, koji je, inače, otvoren do 11. prosinca, želi prvenstveno ispitati zainteresiranost potencijalnih kupaca, te provjeriti vrijednost Arene, no kako bi mogla i doista prodati Arenu bude li dobila dobru ponudu.

 

 

Izvor: Bankamagazin

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17