Bosch1-TT-16205ovo poslovno područje Toplinske tehnike preuzelo je svih 100 posto poslovnih udjela u Köhler & Ziegler Anlagetechnik GmbH, njemačkom proizvođaču kogeneracijskih postrojenja.

Tvrtka Köhler & Ziegler zapošljava oko 130 ljudi na lokaciji Lollar i 2008. ostvarila je promet od oko 17 milijuna eura. Poduzeće je jedno od vodećih u tehnologiji kogeneracijskih postrojenja raspona snage od 20 kilovata do 2 megavata. Ova postrojenja proizvode s kogeneracijom na visokoučinkovit način istodobno električnu i toplinsku energiju s ukupnim stupnjem učinkovitosti preko 90 posto. Pretežno se koriste za opskrbu zgrada, za procesnu proizvodnju topline u industriji, te u mjesnim toplinskim mrežama, a mogu se pogoniti i s obnovljivim energijama kao na primjer bio-plinom. Bosch ovom akvizicijom jača posao toplinske tehnike u obećavajućem tržišnom segmentu kogeneracije te proširuje portfelj za ekološki prihvatljive tehnologije. Već od 2008. Köhler & Ziegler isporučuje kogeneracijska postrojenja manjega i srednjega raspona snage za Boschovu toplinsku tehniku marke  Buderus.

Bosch Grupa vodeći je globalni dobavljač tehnologije i usluga. Na području automobilske i industrijske tehnologije, proizvoda široke potrošnje te graditeljskih tehnologija, naših oko 275 000 suradnika ostvarilo je promet od 38,2 milijarde eura tijekom fiskalne godine 2009. Bosch Grupa sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i više od 300 podružnica i regionalnih

kompanija u više od 60 zemalja. A ako ubrajamo i njegove prodajne i servisne partnere, Bosch ima svoje predstavnike u otprilike 150 zemalja. Ova svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. Bosch troši više od 3,5 milijarde eura svake godine za istraživanje i razvoj te je prijavio oko 3 800 patenata diljem svijeta. Sa svim svojim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja.  

Tvrtku je 1886. u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i električni inženjering". Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu i omogućava tvrtki dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih

početnih investicija u osiguravanje budućnosti tvrtke. Ukupno 92% udjela u Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne fundacije Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetnog vlasništva izvršava trust. Ostatak poslovnih udjela je u vlasništvu obitelji Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17