mljetOd 2004. na otoku Mljetu stoji investicija ruskog poduzetnika Vladimira Jevtušenka zbog političkih sukoba lokalnih stranaka. Jevtušenko je za oko tri milijuna eura kupio više od 200 tisuća kvadrata zemljišta na jugoistoku otoka  i tamo planirao sagraditi hotele i turističke bungalove, kompleks vrijedan 100 milijuna eura.

Projekt je zapeo zbog sukoba lokalnog HDZ-a i SDP-a, odnosno jer su hadezeovci opužili esdepeovog načelnika da je zemlju prodao u bescjenje i da pogoduje Rusu. Županijsko odvjetništvo iz Dubrovnika tužilo je Općinu Mljet da je prodala državnu, a ne općinsku zemlju i projekt je zapeo. I stajao sedam godina u ladicama.

Sredinom lipnja prihvaćeno je, na sjednici Županijske skupšitne, da Jevtušenkov posjed na Mljetu može biti turistički kompleks.

Nedavno se u rješavanje ovog problema uključila i hrvatska premijerka, nakon posjete Rusiji i razgovora s ruskim premijerom Putinom. Navodno je Jevtušenko blizak Putinov prijatelj. Kosor je nakon posjeta Rusiji izjavila da ima informacije da bi projekt mogo biti rješen zbog izmjene prostornog plana.

I dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izjavio je da Županija ne nalazi nikakve zapreka za turističke investicije, te da o stvarima koje su se događale prije njegovog mandata ne želi razgovarati.

Vladimir Jevtušenko je, podsjetimo, prema Forbesovoj ljestici, osmi najbogatiji ruski magnat. Projekt koji želi realizirati na Mljetu višestruko bi poboljšao bi otočnu infrastrukturu i donio oko 150 novih radnih  mjesta.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17