BANCENTAR-fotoIGHJedan od najmoćnijih ljudi hrvatskog građevinarstva, Petar Đukan, otišao je krajem svibnja iz Nadzornog odbora IGH. Odlazak iz velike tvrtke objasnio je privatnim razlozima i time da su se promijenile „poslovne okolnosti i odnosi“. Demantirao je da odlazi zbog svađe s Jurom Radićem. Đukan je i dalje direktor tvrtke Gradski podrum, čiji je IGH suvlasnik.

Navodno je Jure Radić Đukanov odlazak iz IGH platio vlasničkim udjelom u Gradskom podrumu. Koliki udio u vlasništvu tvrtke je Đukan dobio zasad nije poznato. Vlasnici tvrtke su IGH, Konstrutor i Zagrebačka banka.

Gradski podrum je investitor projekta Ban Centar, stambeno-poslovnog kompleksa u samom centru Zagreba. Investicija vrijedi oko 100 milijuna eura, a ukupna površina objekta bit će veća od 30 000 kvadrata. Objekt bi trebao imati 600 garažnih mjesta, 70 stanova i 7600 kvadrata poslovnih prostora.
Radovi na objektu počeli su prije godinu dana, a završetak radova najavljen je za 2012. Analitičari smatraju da će najavljeni datum teško biti ispoštovan, a sam Jure Radić nedavno je izjavio da će se ovom projektu morati pristupiti na drugačiji način, prenosi Jutarnji list.

IGH je zadnjih mjeseci odustao od nekoliko velikih projekata. Između ostalog, prodaju najveći dio udjela u splitskoj Spaladium Areni, hotel Orebić na Pelješcu, izlaze iz poslovne zone Kukuzovac, a i stambeno-poslovni centar Črnomerec još je samo 1/3 u njihovu vlasništvu.

Izvori Jutarnjeg tvrde da se, usprkos svemu tome, tvrtka odreka dijela vlasništva na svom glavom projektu kako bi se mirno razišli s predsjednikom Nadzornog odbora. Ne zna se zašto je Đukan toliko vrijedan IGH-u.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17