holcimZbog pada potrošnje cementa na domaćem tržištu od 24 % u 2009., u tvornicama betona u Zaboku i Bistri privremeno je obustavljen rad dok je radno vrijeme u tvornicama u Lučkom, Karlovcu i Plovaniji skraćeno na 35 sati tjedno.
Na takve korake su prisiljeni zbog posljedica globalne gospodarske krize koja je u nas najviše zahvatila graditeljsku struku. Prognoze vezane uz potrebu za građevinskim materijalima su i dalje loše. Naime, za Zagreb, koji predstavlja najveći centar potrošnje, se očekuje da će imati upola manju potrebu za građevinskim materijalima u usporedbi s 2008.  Kao što je već rečeno, u 2009. se potrošnja betona smanjila za 24% a u ovoj godini postoji velika vjerojatnost za dodatno smanjenje od 15% što je primoralo upravu Holcima na takve drastične mjere.
Osim zaustavljanja rada u Zaboku i Bistri, te skraćenja radnog vremena u pojedinim tvornicama, provedena je i reorganizacija Odjela betona i zbrinjavanje radnika. Na radna mjesta u drugim  Holcimovim tvornicama preraspoređeno je pet djelatnika, a sukladno kolektivnom ugovoru, dogovoren je prekid ugovora o radu s troje zaposlenika iz proizvodnje betona.
Iz Holcima poručuju kako će i dalje biti na raspolaganju svim svojim kupcima, a zagrebačko područje će i dalje opskrbljivati betonom iz tvornice u Lučkom. Otvaranje tvornica u Zaboku i Bistri ovisit će o daljnjem razvoju situacije na tržištu.
Izvor: vecernji.hr

 

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17