citycentereast_Rezolucija_ekranaVrijednost ulaganja iznosit će oko 132 milijuna eura. Austrijska tvrtka Kaufmann Gruppe sa sjedištem u Linzu objavila je u petak da će gradnja novog trgovačkog centra u istočnom dijelu Zagreba početi u lipnju. Vrijednost ulaganja u trgovački centar "City Center One East" prodajne površine 50 tisuća kvadratnih metara iznosit će oko 132 milijuna eura.
Ulagači iz austrijske savezne zemlje Gornje Austrije sudjeluju u projektu kreditom od 35 milijuna eura, dodatnih 10 milijuna eura pribavit će Kaufmann Holding a ostatak će financirati Raiffeisenlandesbank Oberoesterreich (RLB OOe) s jednim bankovnim konzorcijem, izjavio je na upit austrijske novinske agencije APA Fabian Kaufmann, vlasnik 50-postotnog udjela u Kaufmann Holdingu.
Novi centar trebao bi biti otvoren krajem listopada sljedeće godine.
Grupa Kauffmann otvorila je u Hrvatskoj prvi trgovački centar, "City Center One" površine 47 tisuća kvadratnih metara, 2006. godine a trenutno gradi jedan centar u Splitu, površine 100 tisuća kvadratnih metara. Vrijednost tog ulaganja iznosi 140 milijuna eura a otvaranje je planirano za ovogodišnji listopad, navodi se u priopćenju.
"Promet u našim prvim trgovačkim centrima u Hrvatskoj stabilan je", priopćeno je iz Kaufmanna., prenosi portal Suvremena.hr. U velikim hrvatskim gradovima još ima potrebe za trgovačkim centrima, ističe se u priopćenju, uz napomenu da se nakon pristupa Hrvatske Europskoj uniji razmatra i o mogućnosti njihove prodaje.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17