Zanimljivo je da je istovremeno, kako doznaje Business.hr, Kerum odlučio smijeniti svojeg, prije manje od dva mjeseca imenovanog savjetnika za urbanizam Zdenka Dvornika, na čiji je prijedlog i donesena takva izmjena pravilnika.  Dvornikovu smjenu potvrdio nam je zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov, ustvrdivši pritom da to nema nikakve veze s izmjenom pravilnika. Šundov nam je kazao da gradonačelnik jednostavno nije zadovoljan uslugama svojeg savjetnika Dvornika te da će uskoro biti izabran novi savjetnik, no za sada još uvijek nemaju kandidata.
kerum_1
Iako je smisao izmjene pravilnika više nego očigledan, Šundov je nije htio komentirati, a nismo uspjeli dobiti ni komentar Jurice Jelavića, predsjednika Društva arhitekata. Sam Zdenko Dvornik kazao nam je da stoji iza izmjene koju je predložio, no da je ni on više ne može komentirati budući da ga mogućnost da uskoro bude smijenjen dovodi u nezgodnu situaciju.

Ako je Kerum zadovoljan što mu je Dvornik svojim savjetom omogućio da izmjenom pravilnika stekne još veću kontrolu nad gradskim urbanizmom, a smanji utjecaj struke kroz Društvo arhitekata, ostaje nepoznato čime to Dvornik nije zadovoljio.  Dvornik je inače zaposlen u projektantskoj tvrtki Nemico koja je za Grad Split izradila velik broj urbanističkih planova, a povjeren joj je i projekt proširenja zapadne obale ispred Kerumova hotela Marjan, koji ta projektantska tvrtka još nije dovršila. Možda se razlozi za Dvornikovu smjenu mogu tražiti u odnosima između Nemica i nestrpljivog gradonačelnika.


Izvor: Business.hr

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17