4262840428_5725b26ab2Zaplijenjenih nekretnina koje će se prodavati na sudskim dražbama u petak je bilo 736, a među njima je bio i stan u Zagrebu vrijedan 2,3 milijuna kuna, saznaje Business.hr. Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, u očevidniku nekretnina koje se prodaju u ovršnom i stečajnom postupku bilo je njih 736, što je 181 više nego prije šest mjeseci, odnosno u listopadu 2009. kada je zaplijenjeno bilo 555 nekretnina.
Javne dražbe za zaplijenjene nekretnine, koje se održavaju na sudovima, počele su u petak i trajat će sve do sredine srpnja, a ako ih nitko neće htjeti kupiti po procijenjenoj vrijednosti, cijena će se spustiti na trećinu početne.
Među 736 zaplijenjenih nektretnina nalazi se stotinu stanova i 272 kuće, a među njima se u petak nalazilo i 37 zgrada. To su uglavnom bile zgrade "jednokratnih" investitora, odnosno ljudi koji su se zadužili kako bi, najčešće na vlastitom zemljištu, sagradili stanove, a više ne mogu vraćati kredite.
Među stanovima koji su završili na dražbama jedan dio sigurno otpada na one čiji su vlasnici ostali bez posla i zbog toga više nisu mogli otplaćivati kredit, no čini se da i ima i stanova čiji su jednostavno zagrizli više nego što mogu progutati.
U prilog tome govore četiri stana iz Splitsko-dalmatinske županije čija će ukupna cijena na dražbi biti 7,2 milijuna kuna, kao i stan iz Zagreba koji se prodaje za 2,3 milijuna kuna i predstavlja najskuplji u ovoj rudni aukcije. Među zaplijenjenim nekretninama nalaze se još dva očito luksuzna stana u Zagrebu, koji će se prodavati za 2,9 milijuna kuna.
Najjeftinija nekretnina koja će biti licitirana je stan od 30 četvornih metara u Bjelovaru, čija je startna cijena 60.000 kuna.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17