zapadnaobalaUrbanističko-arhitektonski natječaj za idejno rješenje gradskog projekta br. 1 Gradska luka - zapadna obala izazvao je reakciju splitske arhitektonske javnosti. Kako su posjetitelji stranica Daruštva arhitkata Split ocijenili i komentirali natječaj u tijeku možete pogledati na ovom linku, a najzanimljiviji komentar donosimo Vam u tekstu ispod.

"Kolegijalni DAZ meti par riči o odabiru žirija. Obziron da DAS još nije uvatijo tu praksu za muda; unda ću ja nataknit dvi - tri; tako da se arkitektonska živinčad zna ravnat!

Zoran Jaramaz istaka se priko svizih na Jokeru. Najzadnjiji rad http://www.d-a-s.hr/wp-content/uploads/2009/03/8.jpg je osobito osta memoriran u stručnon javnosti. Kad ga je javnost ugledala, uvatila se za drobinu i nije se stala smijat. Tute se odman čita Ticinese ed Livno School of Architecture (u jednon dahu). Š njime iđe u istu manistru-u-suvo postmoderni (deboto akademik) Silađin. Silađin ima uticaja i od Mikelanđela i dabiliVinčijevog koda iz visokog dila renesanse. Radovi su mu objavljivani u Glasu Koncila.

Jure Šundov nije arkitekt - al zna ki’ da je! Diči se ratnin odlikovanjen sa glavon i bradon Kneza Mislava & svih potonjih.

Gospoja Branka – Kerumov urbanistički strageg. Tute je kod svoje kuće i prid kućon jer iza sebe ima, u svojemen portafoju, čudo planerskih iskustava - samo se ja sad ne meren sitit nijednoga (al meni nije za zamirit).

Za Nikolu Popića - tu su malo zajunili. Međutizin, on more bit da ne dođe jer čovik ima iljadu problema, pa će Ružica namisto njega priskočit upomoć (obrađivana u prijašnjin esejin, ne bi repetira). Svakako, i ona je među splickin doajenin, tj. doajenicama.

Eugen je izučijo crtat na kompjuteru, tako da je sad 100% spreman dat svoj doprinos (komunalni i intelektualni) Gradu Splitu. Spada u relevantne splicke (božemiprosti) arkitekte.

I zadnji - cukar za popravit bradikardiju - Mladinić! Ovi put mu nisu dali pisat program jerbo je prošli put falija površinu particele u iljadu kvadrata i nije baš dobro sve sračuna, pa je sigurije da žirira.
Sve u svemen, o panorami najlišpeg grada na svitu odlučuju same meritorne i eminentne glavice! Još da je bilo uturat Jerka i Željka – ‘nti nedlju – ekipa bi bila „A capite ad calcem“. Oliver bi s punin pravon tomen Albertsu zapiva „Ča će pusta Londra“, a ovako prc.

Još bi se tute moglo nadrobrit keksa u mliko o njiovin međusobnin vezan i prijateljstvin, al mi počinje Dnevnik, pa iđen gledat. Pametnomen je i ovo dosta.
Svizi vas, ka i uvik, pozdravljan! Svake van sriće sa takmičenjin i da nije kome palo na pamet grubo pisat o DASu!

Pere Kladarac
Psss: Još mećen Kladijonicu, a za žene „Fundać-partiju“ (popij ćikaru kave pa pogodi ko će bit novi vizijonar Zapadne obale). Ulažen 5 kn na Nenića Mikulandru i njegove tekničare; a 10 kn mećen na Raku i cure."

 

(Preuzeto sa stranica Društva arhitekata Split. Tekst natječaja i ostale komentare možete pogledati na ovom linku. )

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17