arena-zagreb-101Delegacija TriGranitovih dioničara i visokog menadžmenta danas je posjetila Zagreb da razgleda napredak gradnje „Arena Centra“ koji bi svoja vrata posjetiteljima trebao otvoriti krajem ove godine, prenosi portal SEEbiz.eu. Projekt koji je procijenjen na 244 milijuna eura predstavlja jedini veći trgovačko-zabavni centar koji će se otvoriti u Hrvatskoj ove godine. Centar pokriva zemljište od 175.000 metara kvadratnih i nudi 60.000 metara kvadratnih prodajnog prostora.
Predstavnici 19-člane delegacije na čelu s predsjednikom TriGranita Sandorom Demjanom i Peterom Munkom bili primljeni u gradsko poglavarstvo od strane gradske skupštine, predvođene zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Kako navode u TriGranitu, razgovarali su o napretku gradnje prve faze Arena Centra, glavnom planu budućih faza, te općenito o razvoju grada Zagreba i mogućnostima budućih TriGranitovih investicija.

arena-zagreb-011

Također su obišli višenamjensku dvoranu „Arena Zagreb“ koju je TriGranit razvijao u JPP skupa s INGRA-om, gradom Zagreb i hrvatskom Vladom. Za vrijeme posjeta gradilišta Arena Centra, TriGranitovoj delegaciji ukratko je prikazana završna arhitektonska ilustracija vanjskog dijela centra.
„Sretni smo napretkom gradnje Arena Centra koji predstavlja naš prvi vlastiti projekt u Hrvatskoj. Već u ovoj prvoj fazi vidimo da naša vizija o stvaranju novog i modernog gradskog centra u glavnom gradu Hrvatske se ostvaruje“, izjavio je Sandor Demjan. Do danas je izvršeno 45% vrijednosti svih radova. Prema dinamici gradnje zakupci će moć već od 1. svibnja 2010. početi radove u svojim lokalima.

arena-zagreb-103

„Impresionirani smo kooperacijom, fleksibilnošću i učinkovitošću našeg glavnog izvođača radova – konzorcij triju hrvatskih tvrtki predvođene Mucić & Co. Mogu potvrditi da je gradnja 2,5 tjedna ispred predviđenog plana gradnje. Krov već poprima svoje konture, dok će prepoznatljiva fasada Arena Centra početi biti vidljiva za nekoliko tjedana. Isto tako smo jako zadovoljni i sa našim leasing aktivnostima s obzirom da je već u ovom trenutku iznajmljeno preko 80% prostora. Radujemo se skoroj najavi novih brendova koje ćemo predstaviti Hrvatskom tržištu. Htio bih istaknuti da u kombinaciji shoppinga, mjesta za odmor, zabave, gastronomije te sinergije sa Arenom Zagreb, Arena Centar će stvoriti novo regionalno mjesto susreta u Zagrebu“, rekao je Arpad Torok, glavni izvršni direktor TriGranita.
Kako navode iz TriGranita, od samog početka gradnje u srpnju 2009., radovi se odvijaju u dvije smjene, svaki dan je sve više radnika na gradilištu, a sada je otprilike 450 radnika u prvoj smjeni i 150 radnika u drugoj smjeni. Radove kontrolira IGH-ov tim za stručni nadzor, a koordinira TriGranitov stručni tim.
Arena Centar će sadržavati 10 velikih te 200 malih i srednjih trgovina, među kojima će biti i veliki broj novih modnih brendova. Zatim hipermarket Interspar veličine 10.000 kvadratnih metara, CineStar multipleks kina s 9 projekcijskih dvorana te mnogo drugih zabavnih i gastronomskih sadržaja koji će biti novi i jedinstveni na hrvatskom tržištu. Posjetitelji Centra na raspolaganju će imati čak 3.500 parkirnih mjesta. Kako ističu, jedan od noviteta koje će TriGranit predstaviti na hrvatskom tržištu je i činjenica da će Arena Centar biti prvi trgovačko-zabavni centar u Europi prilagođen gluho-slijepim osobama.

arena-zagreb-104

Između višenamjenske dvorane Arene Zagreb i trgovačko-zabavnog centra Arena Centar nalazit će se veliki trg s brojnim sadržajima: kafićima, restoranima, fontanama i zelenim površinama. Trg je, kažu u TriGranitu, ujedno i kohezivni faktor projekta city centra i predstavljat će novo središte društvenog života i popularni 'meeting point' za taj dio Zagreba.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17