radic-kosorNakon višednevnih nagađanja i pretpostavki, hrvatski konzorcij danas je potvrdio kako nema jamstva za izvođenje „posla stoljeća“ u Crnoj Gori.


IGH je Zagrebačkoj burzi dostavio priopćenje u kojem piše: „Prema saznanjima društva Institut IGH d.d., koji je sukladno odredbama Ugovora o konzorciju, članak 5, član konzorcija u 25% omjeru, UniCredito grupa, putem jedne od članica grupe, nije dostavila bankovne garancije konzorciju koji čine Konstruktor-Inženjering d.d. kao voditelj konzorcija i Institut IGH, d.d. i Tehnika d.d. kao članovi konzorcija"
Također navode kako je ishođenje cjelokupne financijske dokumentacije u dogovoru, a kako rok za dostavu jamstva istječe u nedjelju, 28. veljače, moguće je da, usprkos angažmanu i same premijerke, od posla ipak neće ništa biti i da će se izvođač radova birati između grčkog i austrijskog ponuđača.

Podsjetimo, ponuda grčko-izraelskog konzorcija skuplja je za milijardu i 200 milijuna eura od ponude Konstruktora, Tehnike i IGH-a. Treći ponuđač je austrijski konzorcija Alpine, u sklopu kojega djeluje i građevinska tvrtka Osijek-Koteks.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17