highway_indiaIzvori crnogorske Vlade tvrde kako će Konstruktor s jamstvima čekati samo do petka te da bi već u ponedjeljak moglo biti objavljeno kako se prekidaju s hrvatskim konzorcijem.
Tada, naime, ističe rok kojeg je Vlada i dala prije dva tjedna kad je Žderić slavodobitno došao u Podgoricu s pismom, namjerno nećemo napisati "jamstvom". Naime, od jučer je očito kako se nije radilo o jamstvima već o pismu punom lijepih obećanja. Paralelno, Crnogorci pregovaraju s drugoplasiranim konzorcijem Aktor-HCH čija je cijena autoceste doduše više od milijardu eura veća od Konstruktorove.

Navodno je UniCredit potvrdio kako mu treba nekoliko dana da donese konačnu odluku o jamstvima. Vlasnik Zagrebačke banke navodno upravo sutra ima posljednji sastanak na tu temu nakon kojeg bi se trebala znati konačna odluka, saznaje portal SEEbiz.eu. U međuvremenu, IGH i Tehnika morat će dati i odgovor na neka neugodna pitanja Hanfe u vezi detalja o jamstvima.

Pitanje svih pitanja je kako će obje Vlade koje su otvoreno favorizirale hrvatski konzorcij, potpisati kapitulaciju i priznati kako je izgubljeno nekoliko dragocjenih mjeseci. Zli jezici ionako tvrde kako od čitavog posla neće biti ništa jer je projekt potpuno financijski neisplativ.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17