dalekovod_likUprava Dalekovoda reagirala je na članak koji je 22. siječnja 2010. pod naslovom „Bukobrani Dalekovodu preplaćeni 7.6 milijuna eura“ objavljen u Novom listu. Tvrde da su u članku objavljene neprovjerene i neistinite informacije koje Dalekovodu nanose nenadoknadivu štetu.
„Istine radi, treba naglasiti slijedeće: Dalekovod je posao na realizaciji projekta tzv. "riječke obilaznice" dobio na međunarodnom javnom natječaju. Projekt iz natječajne dokumentacije isključivo se mijenjao na zahtjev Investitora i na inicijativu grada Rijeke kao zainteresirane strane u projektu, a ne samovoljno od strane Dalekovoda.

Grad Rijeka je čitavo vrijeme bio involviran u sam projekt, a svaka dodatna aktivnost u izvođenju radova bila je odobrena od strane Investitora i Nadzornog organa.

Cijene radova i materijala, odnosno usluga koje je Dalekovod sa svojim kooperantima pružao, realna je s obzirom na uvjete, rokove i okolnosti pod kojima su se radovi izvodili.

Nije nevažno istaknuti da se napis Novog lista poklapa s orkestriranom kampanjom koju provodi naša konkurencija, a kojom se, između ostalog, želi obezvrijediti kako Dalekovod, tako i one tvrtke koje u ovim teškim i turbulentnim vremenima uspijevaju uspješno poslovati pa čak ravnopravno konkurirati i pobjeđivati na međunarodnim javnim natječajima.

Iz svega navedenog, očito je da se u konkretnom slučaju, pod krinkom istraživačkog i objektivnog novinarstva, perfidno javnosti plasiraju netočne, neprovjerene, uznemirujuće i zlonamjerne informacije, koje Dalekovod, kao što je kazano, uzrokuju veliku i nenadoknadivu štetu“, stoji u priopćenju.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17