izlozba_dazU prostorijama Društva arhitekata u Zagrebu do 29. siječnja možete pogledati izložbu fotografija najboljih hrvatskih arhitektonskih ostvarenja u 2009. godini. Izložba je najprije otvorena u Osijeku, gdje su dodijeljenje i nagrade za najuspješnija ostvarenja prošle godine.
Izložbu je otvorio Nenad Kondža koji je zaključio kako je 2009. godina bila posebna za hrvatsku arhitekturu, a svoju tvrdnju potkrijepio je time da su 2009. dodijeljene po dvije nagrade Viktor Kovačić i Drago Galić, što nije uobičajeno.

Nagradu Viktor Kovačić 2009. dobili su zgrada Hitne pomoći u Zagrebu i dječji vrtić Katarina Frankopan. Najuspješnijim ostvarenjima stambene arhitekture proglašeni su poslovno-stambeni objekt „Sukoišan-sjever“ u Splitu i obiteljska kuća u zagrebačkom Rudešu. Nagrada Bernardo Bernardi dodijeljena je interijeru riječke dvorane Zamet.

Godišnja izložba hrvatskih arhitekata održava se od 1984. Svake godine se otvara u drugom gradu, a autori radove prijavljuju sami. Uvjet za sudjelovanje u izložbi je članstvo u Udruženju hrvatskih arhitekata (UHA). Na ovogodišnju izložbu prijavljeno je 145 radova.

Nakon Osijeka i Zagreba, izložba će se moći vidjeti i u drugim hrvatskim gradovima.

Zagrebačka izložba otvorena je do 29. siječnja, radnim danima od 8 – 17 sati.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17