tfnjnemalove„Jeftinije je platiti sada da zaštitimo planet, nego kasnije plaćati njegov popravak“ – rekao je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Durao Barroso.

 

Šefovi država ili vlada EU 27, koji su se okupili na posljednjemu summitu EU pod rotirajućim presjedanjem neke zemlje članice, nisu sinoć uspjeli prikupiti željenih šest milijarda eura za brzo pokretanje programa smanjenja ispuštanja stakleničkih plinova u zemljama u razvoju.

Izostali su, naime, doprinosi Francuske, Italije i Njemačke. Predsjedatelj EU švedski premijer Fredrik Reinfeldt nada se da će i troje velikih popustiti tijekom današnjega završnoga dana summita, te da će EU sljedeći tjedan na UN-ovoj konferenciji o klimi u Kopenhagenu nastupiti jedinstveno.

- Jeftinije je platiti sada da zaštitimo planet, nego kasnije plaćati njegov popravak – rekao je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Durao Barroso.

Europske su čelnike jučer na to podsjetili i pripadnici Greenpeacea. Oni su prevarili osiguranje summita i s tri su se luksuza automobila, odjeveni poput diplomata, priključili koloni, te su ušli na VIP ulaz u zgradu Vijeća EU. Izašavši iz automobila, razvili su transparent “EU: Spasi Kopenhagen”.


Izvor: Večernji

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17