avenue-mall-osijek-001Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je kompaniji za razvoj nekretnina GTC (Globe Trade Centar) financiranje projekta Avenue Mall Osijek u iznosu od 41,1 milijuna eura, priopćeno je iz te tvrtke.
Financijski paket sastoji se od 34,4 milijuna eura kredita, dok je s preostalim iznosom EBRD ušla u vlasničku strukturu tvtke GTC nekretnine istok d.o.o. koja gradi Avenue Mall u najvećem slavonskom gradu, stoji u priopćenju. Tim povodom Zagreb je jučer posjetila visoka predstavnica EBRD-a iz Londona, senior banker Michele Small kojoj se pridružila i direktorica banke za Hrvatsku Charlotte Ruhe.

Centar će biti 31,6 posto energetski učinkovitiji nego što to zahtjevaju hrvatski propisi i kao takav će biti dobar primjer u regiji. Direktor projekta Avenue Mall Osijek Siniša Slijepčević istaknuo je kako GTC trenutačno gradi 1,5 milijuna četvornih metara uredskog, stambenog i maloprodajnog prostora na više od 40 projekata u srednjoj i istočnoj Europi. Izrazio je zadovoljstvo što je EBRD pokazao povjerenje za osječki projekt koji po prvi put dovodi u Slavoniju međunarodni koncept shopping centra.

Avenue Mall Osijek se nalazi na zapadnom ulazu u grad, njegova veličina je prilagođena tamošnjem tržištu pa će na 27.000 četvornih metara iznajmljive površine nuditi raznovrsnu ponudu u više od 80 trgovina.

 

 

Izvor: SEEbiz.eu

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17