Kua_za_odmor_Ravna_GoraU Nastavno-sportskoj dvorani u Gradskom vrtu u Osijeku 15. prosinca 2009. u 19:00 bit će svečano otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2009. godini te dodijeljene nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) za najuspješnija autorska ostvarenja hrvatskih arhitekata, realizirana u 2009. godini, u Hrvatskoj i u svijetu.
varadin

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitekata 2009 godine hrvatski arhitekti prijavili su ove godine ukupno 145 autorskih ostvarenja realiziranih u protekloj godini, u kojima je sudjelovalo oko 200 suradnika. Izložbu UHA organizira od 1984.godine te je tradicionalno neselektirana, tj. prepuštena je autoselekciji samih arhitekata koji svoje radove prijavljuju. Uvjet za sudjelovanje na izložbi je članstvo u Udruženju hrvatskih arhitekata i da je realizacija nastala u 2009. godini.

3lhd

Ostvarenja su razvrstana u nekoliko tipologija: obiteljske kuće, višestambene zgrade, stambeno-poslovne zgrade, poslovne i javne zgrade, rekonstrukcije i dogradnje, intervencije u javnom prostoru i urbanizam, interijeri i arhitektonska publicistika.

 

Nagradu “Viktor Kovačić” za životno djelo kao najviše priznanje za cjelokupni životni opus, Udruženje hrvatskih arhitekata ove godine dodjeljuje arhitektu Andriji Mutnjakoviću iz Zagreba.

 

Za godišnju nagradu “Neven Šegvić” za najuspješniji publicistički, kritički i teorijski rad na području arhitekture i urbanizma u 2009. godini nominirani su:
1. Tomislav Odak za Arhitektonske kronike u izdanju UPI-2M BOOKS i
2. Darovan Tušek za Sveučilišni studio arhitekture u Splitu u izdanju Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Splitu.

Kua_za_odmor_Ravna_Gora

U kategoriji najuspješnijeg ostvarenja na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2009. godini za nagradu “Bernardo Bernardi” nominirani su:
1. 3LHD: Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Jasminka Jug, Zorisalv Petrić, Željko Mohorović - Interijer Dvorane Zamet, Rijeka
2. Zora Salopek Baletić: Palača Lešić-Dimitri, Korčula
3. 3LHD: Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Jasminka Jug, Zorisalv Petrić, Željko Mohorović: Plesni centar – rekonstrukcija Kino Lika, Zagreb.

randicturato_vrtic_krk1

Za nagradu “Drago Galić” za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2009. godini nominirani su:
1. STUDIO UP: Lea Pelivan, Toma Pleić: “P10- SUKOIŠAN SJEVER”- poslovno stambeni objekt sa javnom garažom, Split
2. Ivana Ergić, Vesna Milutin, Tomislav Rukavina - 2U1: stambeno-poslovna zgrada, Velika Gorica
3. Jadranka Polak: Kuća za odmor, Ravna Gora
4. Tomislav Pavelić: Obiteljska kuća u Rudešu, Zagreb

sukoisan-sjever-studio-up

Za godišnju nagradu “Viktor Kovačić” za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2009. godini nominirani su:
1. 3LHD: Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Jasminka Jug, Zorisalv Petrić, Željko Mohorović: Centar Zamet, Rijeka
2. PRODUKCIJA 004: Davor Katušić: Ustanova za Hitnu medicinsku pomoć, Zagreb
3. Marko Cvjetko, Robert Jonathan Loher: Gradska sportska dvorana, Varaždin
4. Saša Randić, Idis Turato: Dječji vrtić ”Katarina Frankopan”, Krk

produkcija004

Ostvarenja iz 2009. godine valorizirao je Stručni savjet Udruženja hrvatskih arhitekata u sastavu; voditelj Nenad Kondža d.i.a. (Zagreb), Maja Furlan Zimmermann dia (Zagreb), Nikola Popić dia (Split), Vedran Pedišić dia (Zagreb), Dubravka Kisić dia (Zagreb), Leo Modrčin dia (Rijeka), Veljko Oluić dia (Zagreb).

 

Izložba će biti otvorena od 15.12.2009 do 15.01.2010., a nakon Osijeka će biti predstavljena i u drugim regionalnim društvima hrvatskih arhitekata.

 

 

Izvor: Livingstone

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17