swirl2Skroman kućanski uređaj, perilica rublja, u potpunosti je promijenila način života kad se pojavila. Prije njene pojavi pranje rublja bilo je mukotrpan i dugotrajan, često potpuno neučinkovit, proces. Danas, čak i kad se radi o lošijim primjercima, perilica rublja obavlja sav naš prljavi posao i bez nje bi naš život bio mnogo teži.

Nove generacije kućanskih aparata već su na putu. Što će tehnološke inovacije donijeti u svijetu perilica rublja? Sudeći prema prijedlozima nekih od najpoznatijih svjetskih proizvođača perilica, naše će rublje imati svijetlu, čistu i blistavu budućnost.

Iako je pranje rublja posao koji bi malo tko okarakterizirao kao zabavan, perilica Swirl iz njemačkog studija Designaffairs mogla bi to promijeniti. Namijenjena je prije svega za pranje rublja u područjima u kojima nema dovoljno izvora vode i električne struje. Izgleda poput velike lopte s kojom se možete igrati, a kretanje lopte, odnosno perilice, za vrijeme igre – pere rublje. Ako se ne koristi za pranje rublja, može se koristiti za donošenje i čuvanje vode.

swirl1

Ako vam nedostaje prostora, u budućnosti ćete taj problem moći riješiti uz pomoć perilice The Shine iz Electroluxa. Statistike govore da će od 2050. većina svjetskog stanovništva živjeti u gradovima i da će nam nedostatak prostora biti jedan od velikih problema. Uz The Shine nema brige: može se montirati na zid ili ispod kupaonskih elemenata.

electrolux-shine

Perilica koju je dizajnirao Jakub Lekes mala je, energetski učinkovita i oblikovana kao kristalna kugla. Može se okretati u svim smjerovima, a magneti koji drže kuglu na mjestu dok se okreće omogućavaju da opere rublje bolje nego ikoja perilica s običnim bubnjem.

maglev

Dizajneri Fernanda Villanueva i Arturo Ariño inspirani su znakom za reciklažu i samim konceptom reciklaže. Njihovu perilicu Re-Cycle odlikuju tri zasebna bubnja koja čiste rublje. Jedan je perilica, jedan sušilica, a jedan filtracijski uređaj. Voda se koristi za pranje, a zatim se vraća u spremnik gdje se pročišćava i čuva za ponovnu uporabu.

re-cycle

Jednostavna okrugla perilica Aquarium vrti rublje u svim smjerovia i na taj način osigurava superiorno čišćnje. Uz to što je korisna, Aquarium izvana izgleda kao fascinantan futuristički komad namještaja.

aquarium1

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17