kamin4U kući imate kamin koji rijetko ili nikad koristite? Napravili ste novu kuću i razmišljate o postavljanju kamina, pravog ili imitacije? Ukoliko je tako, donosimo Vam nekoliko ideja za odabir i dekoriranje kamina uz pomoć kojih ćete istaknuti njegovu prirodnu ljepotu i šarm.

Kamin u spavaćoj sobi

Odabir i dekoriranje kamina ovisit će o tome gdje se on nalazi. Kamin u spavaćoj sobi izgledat će drugačije od kamina u dnevnom boravku. Odluka o dekoraciji kamina ovisit će o samoj sobi i tonovima u kojima je ona uređena, piše portal Enterijer.ba. Na primjer, kamin u Vašoj spavaćoj sobi trebao bi imati ugodan, intiman izgled s dekorom koji je karakterističan za ukućane. Ukoliko jedan ili oba supružnika vole mačke, koristite jastuke s motivima mačaka ili postavite jednu ili dvije slike sa sličnom temom.

Središnja točka dnevne sobe

Kamin u dnevnoj sobi lako može postati središnja točke te prostorije. Cvjetni aranžman u kaminu koji se trenutno ne koristi ili na obje strane kamina dat će toplinu. Alati za kamin, poput hvataljki, četke ili raspuhivača vatre, mogu se pronaći u najrazličitijim stilovima i dizajnu i uklopiti se u dekorativnu shemu prostorije. Možete kupiti mediteranski, rano-američki ili francuski provincijalni stil koji će odgovarati detaljima Vaše dnevne sobe. Ukrasite okvir kamina antikom iz tog razdoblja ili detaljima koji će naglasiti boju i dizajn.

Moderan kamin

Danas je sve više onih koji preferiraju moderan dizajn interijera i u skladu s tim kupuju, odnosno dekoriraju kamin. Kamin u ovakvim interijerima često predstavlja središnju točku prostorije i savršeno naglašava moderne linije. Za nešto formalniji izgled kamin dekorirajte u klasičnom stilu. Na okvir kamina postavite izrezbareno drvo, a na ožbukane zidove postavite ogledalo s pozlaćenim okvirom. Za rustikalniji izgld obložite kamin ciglom ili drvenim panelom.

kamin

kamin6

kamin7

kamin8

kamin9

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17