camper_shoes1Španjolski dizajner i umjetnik Jaime Hayon je zvijezda u usponu na međunarodnoj kreativnoj sceni. Može se sa sigurnošću reći da će biti jedan od najutjecajnijih dizajnera u narednim godinama i da njegovo vrijeme tek dolazi.

 

Hayon utjelovljuje novu vrstu kreativnog renesansnog čovjeka, koji je zahvaljujući svojem interdisciplinarnom pristupu i izvanrednom talentu može ostvariti svoj jedinstveni stil na raznim područjima. Bilo u pitanju uređenje interijera, dizajn namještaja, ilustracija, ukrasne vaze ili keramika, svaki Hayonov rad odlikuje jednostavna forma i žive boje.

grid_vases_4_gaia__gino1

Ovaj svestrani umjetnik rođen je 1974. u Madridu, a nakon studija industrijskog dizajna, pridružio  se centru za komunikacijska istraživanja Fabrica u Italiji. Iz Fabrice se 2004. povukao i otad radi samostalno. Bavi se dizajnom igračaka, namještaja, interijera i umjetničkih instalacija. U suradnji s British i Experimentom osmislio je posljednje Lisabonsko Biennale. Pored sudjelovanja u organizaciji različitih dizajnerskih i umjetničkih događaja, Hayon sudjeluje i u predavanjima i konferencijama diljem svijeta.

showtime2

Odnedavna potpisuje i svoju kolekciju obuće. Radovi ovog mladog dizajnera izloženi su u najprestižnijim svjetskim muzejima i galerijama, Wallpaper ga je proglasio jednim od 10 najinovativnijih dizajnera u svijetu, a dobio je i međunarodnu nagradu Elle Deco 2006. Njegov studio surađuje s Benettonom, Metalarteom, Artquitect Editionom, Coca-Colom, Adidasom...

 

www.ingenieurpress.com

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17