jacht8Iako je svijet u financijskoj krizi, najbogatije ona očigledno ne pogađa previše. Tako bi najnoviji primjer ekstravagancije u skorijoj budućnosti mogle biti tematske luksuzne jahte. U najavi je igradnja plovećeg tropskog otoka, replike Monaka i Taj Mahala.

Ono što kompanija Jacht island design predlaže trebalo bi da i najveće škrtce među ljudima dubokih džepova natjera da posegnu u džep, piše Blic. Već od samih kompjuterskih nacrta zastaje dah, pa ne treba sumnjati da će biti lako pronaći kupce.

Osnovna ideja koncepta Tropski raj je stvaranje idiličnog plutajućeg otoka, sa svim osobinama tropskog otoka uključenim u sam dizajn. Da bi dodatno udovoljila svojim budućim bogatim klijentima, kompanija je u dizajn uključila i heliodrom, ispod koga se nalazi pristanište koje omogućuje pristup manjim plovilima, kao i kupanje u moru.

Ovaj prijedlog za luksuznu jahtu tvorci su nazvali Ulice Monaka, i tematski je bazirana na poznatoj mediteranskoj kneževini, s fokusom na čuvenu stazu Formule 1. Ideja je kopiranje poznate trkačke staze i njeno prilagođavanje za karting.

U unutrašnjosti jahte nalazit će se oaza, prostor koji se ugleda na čuvene vrtove ispred kasina u Monte Karlu, ispod koje se nalazi spa centar.

Središnji dio jahte bit će veliki atrij koji povezuje gornje i donje dijelove, u čijem se središtu nalaze stepenice koje okružuju vodopad i ispod koga će se nalaziti VIP apartmani od 356 kvadratnih metara.

Ali, kao da svi ovi prijedlozi nisu dovoljni, Jacht island design ima planove i za gradnju plutajućeg Taj Mahala i kineske džunke. Kompanija želi zadovoljiti bogataše iz svih krajeva svijeta, ali je očito da menadžeri dobro znaju koje su dvije ekonomije s najvećim gospodarskim rastom.

jacht7

jacht5

jacht4

jacht2

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17