verdispar1Norveška tvrtka Vedrispar International planira u selu Kupinec, u općini Klinča Sela kraj Zagreba izgraditi Zeleni grad.

Zemljište od 2,6 milijuna četvornih metara Norvežani su kupili još 2008. godine, a do danas su proveli niz analiza tla.

Pri izgradnji milijardu eura vrijednog projekta, investitori će nastojati očuvati svako drvo koje na terenu već postoji i rabit će ekomaterijale. Iz Verdispara kažu kako njihov projekt neće biti namijenjen samo eliti, nego su u pitanju stambeni kvadrati po komercijalnim uvjetima, prenosi Večernji list.

Maksimalna katnost građevine bit će tri etaže. Obiteljske kuće i vile prostirat će se na površini od 200 do 400 četvornih metara, a pet tisuća stanovnika, koji će živjeti u gradu, imat će sve sadržaje koji tom kraju danas nedostaju: škole, vrtiće, sportsku dvoranu, bazen, wellness centar, knjižnice, biciklističke staze, kino, kazalište...

Naselje će se prostirati na 1,4 milijuna četvornih metara, a na preostalom dijelu od 2,6 milijuna kvadrata bit će poslovna zona.

Načelnik općine u kojoj će se projekt realizirati, Miljenko Vučković, kaže kako će prve lokacijske dozvole vjerojatno biti izdane početkom sljedeće godine, a ove godine će se pripremiti urbanistički plan uređenja i potrebna dokumentacija.

verdispar2

verdispar3

verdispar4

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17