arka3Ruski arhitekti i znanstvenici uposleni su na projektu simboličnog imena Noina arka koji bi, u slučaju da uskoro dođe do apokaliptičnog scenarija, trebao osigurati opstanak ljudskog roda.

Voditelji projekt tvrde kako je projekt dizajniran kao potpuno neovisna građevina, te da je biblijsko ime namjerno odabrano.

Arhitektonska tvrtka Remistudio, u kojoj je projekt osmišljen, tvrdi kako će, bez obzira na mjesto na kojem se sagradi, Noina arka uvijek imati zelene vrtove koje će krasiti cvrkut ptica. Arka se može sagraditi bilo gdje na kopnu, a može i plutati na vodi. Prema nekim izvorima, piše Dnevnik.hr, čak postoji plan da se Arka počne graditi u Moskvi i da se koristi kao stambena zgrada.

Arka je pametna građevina koja se sama može brinuti za proizvodnju potrebne električne energije, recikliranja i sl. U njoj je moguće živjeti bez potrebe da se izlazi van, a ukoliko odašiljači digitalnih signala uspiju preživjeti apokalipsu, stanovnici će na raspolaganju imati i televiziju i Internet.

Čini se kako se Rusi zaista spremaju za skoru apokalipsu. Nedavno je u toj zemlji osmišljena i kapsula za preživljavanje apokalipse, tzv. doomsday kapsula, za koju već ima zaiteresiranih klijenata.
arka1
arka2

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17