Ri_isa_logoRiječka tvrtka RI ISA dobila je priliku sudjelovati u izgradnji Freedom Towera u New Yorku, a radna inspekcija ih je zbog toga – kaznila.

Nekoliko mjeseci, koliko je trajala izrada ponude, u tvrtci se radilo više nego obično, a prekovremeni sati su uredno prijavljeni i plaćeni. Inspekcija je nakon toga zaključila da su radili previše.

Ova tvrtka već je radila na velikim projektima poput Guggenheimova muzeja u Bilbau, a projektiranje dijela fasade Freedom Towera trebalo je biti kruna njihova dugogodišnjeg rada.

- Rad na jednoj takvoj ponudi je bez daljnjega vrlo koleričan i zahtjeva visoki intenzitet rada – kaže direktor RI ISA, Nebojša Buljan.

Zakonom o radu propisano je da radnici ne mogu prekovremeno raditi duže od 32 sata.

- Zakon je napisan da bi štitio radnike, no što ako radnici nemaju ništa protiv pojačanog tempa? Raditi na Freedom Toweru, to je za svakog inženjera velika čast i mislim da to u svakom slučaju nitko ne bi propustio zbog prekovremenih sati – kaže inženjer Josip Červar.

Zakon, piše Dnevnik.hr rješenje vidi u privremenom zapošljavanju dodatnih radnika, ali na tržištu nema toliko usko specijaliziranih stručnjaka.

- Znači na nekom sljedećem poslu sličnog intenziteta ja bih trebao reći, žao mi je – pita se direktor Buljan.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17