Hrvatskisan-fotoWikiProjekt Hrvatski san koji su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji prihvatili naišao je na neodobravanje ministrice graditeljstva. Marina Matulović Dropulić stavila je veto na gradnju na 45 hektara zemljišta i vratila plan na prvotnih 30 hektara.

- Ovo je meni neshvatljivo, ja ovo nikad nisam doživio. Ovo je antipoduzetnički potez ministrice graditeljstva – komentirao je Vicenco Blagaić za tportal. Dodao je i kako je ministrica vezana za spomenuti kraj i zna svaki kamen napamet, te optužio ministricu da bi zasigurno imala drugačiji stav da su na projektu izabrali njenog muža za konzultanta.

Ministrica je zaustavila projekt nakon što je prošao bez primjedbi na javnoj raspravi, a Blagaić tvrdi da  je to u neskladu sa svim zakonima, te da ministrica može komentirati samo zakonsku valjanost plana.

- Neke banke i partneri su predugovore s nama već potpisali o suradnji. Mi smo spremni s početkom realizacije odmah po usvajanju općinskog proračuna, no projekt je smanjen sa 45 na 30 hektara zbog nedostatka infrastrukture neisplativa je investicija. Ja sam prošlog tjedna lobirao po Zagrebu i svi kažu u pravu si, ali nitko se ne želi ministrici suprotstaviti – kaže Blagaić. Također smatra da je ministrica donijela ovakvu odluku jer smatra Profectus grupu konkurencijom u projektima koje planira s Petrom Đukanom u Konavlama i Prevlaci.

Blagaić je dobio podršku Bore Ogreste, predsjednika mjesnog odbora Doli, Joze Marić i Hrvoja Marića iz HUP-a.

Ogresta smatra da Doli i Primorje neće opstati ukoliko ne dođe do realizacije ovog projekta te je pozvao sve pučansto spomenutih mjesta da su u nedjelju pridruži blokiranju magistrale. Marić će podržati prosvjed jer smatra da Vlada ne bi smjela raditi protiv lokalnog stanovništva, a minitricu je prozvao da se ponaša kao da je ministarstvo graditeljstva „njena vlastita prćija“.

Hrvoje Marić je zaključio kako je posao Vlade da omogućava slične projekte, ne da ih usporava i onemogućava, te da se blagajna može napuniti samo ako se poduzetnicima dozvoli da rade.

Blagaić je na kraju zaključio da je projekt na 30 hektara neisplativ i zatražio od Županijske skupštine da donese amandman kojim će projekt vratiti na 45 hektara, a Uskok i Državno odvjetništvo je pozvao da istraže poslove ministrive Dropulić i njenog muža.

 

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17