MSUnoviNapokon, kažu mnogi, i to smo dočekali – večerašnje otvaranje Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Ulazimo u Kuću umjetnosti čije su ostvarenje sanjale mnoge generacije prije nas.

 

Šest je godina Tehnika kao izvođač radova držala otvoreno gradilište, a od javnoga natječaja i prve nagrade za arhitektonski projekt dodijeljene arhitektu Igoru Franiću do današnjega otvaranja Muzeja prošlo je – punih deset godina.

Počasno mjesto pripalo je grupi Gorgona, koja je od 1959. do 1966. promijenila poimanje umjetnosti. Uz djela Knifera, Picelja, Vanište, Kožarića i drugih autora, ime Gorgona dobila je i najmodernija multimedijska muzejska dvorana koju su ispunili novinari i umjetnici. Šeststotinjak eksponata koje je u pola stoljeća prikupio MSU otkriva se prvim stalnim postavom “Zbirki u pokretu” u izboru Tihomira Milovca i Nada Beroš.

Milan Trenc, docent, pročelnik Odjela za animaciju i nove medije ALU, kaže:
– Zgrada na Katarinskom trgu 2 bila neprimjerena za suvremenu umjetnost. Napokon ćemo moći vidjeti što sve imamo, što su kustosi i umjetnici prikupili za posljednjih 50 godina. Bit će tu prostora i za studente, čemu se posebno veselim. Posebno me zanima multimedijska dvorana te mogućnost za interaktivan rad.

 

 

Izvor: Večernji

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17