konstruktorHrvatski konzorcijum, kojeg predvodi Konstruktor, dostavio je danas crnogorskoj Vladi cjelokupnu bankarsku garanciju, vrijednu 1,04 milijarde EUR za dionicu autoputa od Smokovca do Mateševa, saznaje agencija Mina-business.


Dostavljanjem garancije, za šta je rok isticao danas, stekli su se svi uslovi za realizaciju projekta. Garancija obuhvata, kako je kazao izvor agencije, cijenu izgradnje, kamatu za period izgradnje i sopstveno učešće konzorcijuma.

- Istovremeno, hrvatski konzorcijum dostavio je i zahtjev za produženje roka za konačno zaključivanje koncesionog i finansijskih ugovora uz obrazloženje da je obezbijeđeno i učešće najvećih multilateralnih finansijskih institucija, ali da procedure u tim organizacijama nije mogla biti završena do danas, kazali su iz Vlade.

Ministarstvo saobraćaja će narednih dana upoznati Vladu Crne Gore i obratiti se multilateralnim finansijskim institucijama kako bi dobili njihovu potvrdu za učešće u finansiranju.

- Nakon toga će se Vlada odlučiti da li da produži rok i za koliko što nam se u ovom trenutku čini realnim ili će se odlučiti za prihvatanje garancije komercijalnih banaka, dodali su iz Vlade.

Pripremni radovi, na najkomplikovanijoj dionici, budućeg autoputa Bar-Boljare, koji podrazumijevaju geodetska i druga ispitivanja svečano su počela sredinom oktobra. Iz Vlade i Konstruktora su tada najavili da će konkretni građevinski radovi vjerovatno početi u prvom kvartalu naredne godine.

 

 

Izvor: SEEbiz

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17