energyball2Filipinsko Ministarstvo energetike u 2011. godini je odobrilo više od 700 MW novih vjetroelektrana.

Najveći predviđeni projekt je onaj koji Coastal Power Development Corporation izvodi u regiji Sorsogon. Predviđena je instalacija 420 MW.

Ostali projekti su CaostalPower-ova 100 MW-tna farma vjetra u Camarines Norte-u, Energy Logics Phillippines 100 MW-tni projekt u Pasuquin Burgosu, te 112 MW-tni projekt u Zambalesu.

Od manjih projekata odobreni su Philippine Hybrid Energy System-ov 15 MW-tni Puerto Galera projekt, PhilCarbon Inc-ovi projekt Sagada i Bulalacao, te Pan Energy Corporation-ov Redondo projekt. 

Developeri vjetroelektrana trenutno čekaju objavu feed in tarife koja će im jamčiti fiksnu otkupnu cijenu kroz 20-godišnji period. Iznosi feed in tarifa trenutno su u procesu rasprave energetske regulatorne komisije. 
Svi developeri vjetroelektrana, koji su ujedno i članovi Udruge za razvoj energije vjetra na Filipinima, također su u pregovorima sa National Grid Corporation of the Philippines (državnom tvrtkom koja je zadužena za upravljanje mrežom) oko izgradnje dalekovoda koji će podržati razvoj novih vjetroenergetskih projekata.
 
Izvor: Croenergo

 

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17