Oblaganje ab prefabrikatima

Armirani beton je trajan materijal, može biti nosilac raznih profilacija i obrada pa je pogodan za obložne konstrukcije. Ukoliko se ta obloga rješava sa elementima visine etaže, može se izvršiti montaža tijekom izvedbe osnovne konstrukcije tako da naknadno skele nisu potrebne. Oblaganje pročelja se može izvršiti i sa manjim betonskim elementima, ali u tom slučaju je skela potrebna.

Kao i svi «nenosivi», insolaciji i mrazu izloženi, ab prefabricirani elementi i oni za zabatnu oblogu bi trebali biti učvšćeni na samo dvije točke, a to znači da trebaju biti obješeni.

Na uglu zgrade potrebno je zaštititi i čelo zabatnog zida (može se formirati i vertikalni pristupak). Zbog toga su rubne monijerke zapravo prostorno koncipirane. Debljine ovih monijerki se kreću od 6 i 9 cm, što ovisi o površini i načinu proizvodnje. Danas se i ove monijerke najčešće proizvode u baterijama.

Osim ovih velikoformatnih ab prefabrikata, moguće je obložiti pročelje i sa betonskim profiliranim pločama manjih dimenzija.

 

Kuća tjedna

veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca

Video galerija tjedna