Niskogradnja

Parazitski grad koji obara s nogu

Thursday, 30 June 2011 08:31

slowuprisingNa jugu Italije, u pokrajini Calabriji lokalne vlasti traže kreativne i održive ideje kako da prenamijene i renoviraju dio autoceste Salerno-Reggio. Fokus je, piše Jutarnji list, postavljen na implementiranje obnovljivih izvora energije u postojeću infrastrukturu.

Read more...
 

Falkirk Wheel: Potpuno posebna dizalica za brodove

Wednesday, 11 May 2011 08:27

Falkirk_Cog_mechanismDizalica za brodove Falkirk Wheel zanimljiv je pothvat niskogradnje smješten u središnjoj Škotskoj. Vodeći arhitekt projekta, dovršenog 2002., bio je Tony Kettle. Početkom 21. stoljeća odlučeno je ponovno spojiti kanale Forth i Clyde i izbor je pao upravo na dizalicu. 

Read more...
 

Najveći most na kablovima gradi se na kraju svijeta

Tuesday, 14 December 2010 08:26

russky_mostJapanska i kineska dominacija u gradnji visećih mostova mogla bi biti uzdrmana od strane Rusije. U travnju bi u Vladivostoku trebala početi gradnja najdužeg mosta na kablovima na svijetu – raspona 1 104 metra i dužine 1 885 metara. Most bi trebao imati četiri trake i biti širok 29,5 metara. Nosiva konstrukcija bit će dva stupa visoka po 321 metar, a kablovi će biti dugački između 136 i 580 metara.

Read more...
 

Čista i precizna arhitektura planinske ceste u Norveškoj

Tuesday, 19 October 2010 09:43

trollstigen2Fjord Romsdalen – Geiranger jedna je od najatraktivnijih turističkih destinacija u zapadnoj Norveškoj. Početkom godine studio Reiulf Ramstad Architects iz Osla završio je s projektom uređenja staze prema fjordu.
Read more...

 

Kako propada hrvatska građevina

kako_je_propala_hr_grad2Srozavanja građevine zbog nagomilanih dugova možda najbolje oslikava nedavni gubitak posla hrvatskog konzorcija u Crnoj Gori.

 

Read more...
 


Page 1 of 2

Kuća tjedna

veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca

Video galerija tjedna