Materijali

Prirodna zaštita drveta

drvenistolic3Prirodna ulja smatraju se najboljom zaštitom drva. Iako nisu trajna zaštita poput lakova ili industrijskih premaza i drvo je potrebno češće tretirati, prirodni premazi (ulja i voskovi) sigurna su i zdrava zaštita za drvene konstrukcije i namještaj.

Read more...
 

Wood.e: Jedinstven spoj drva i električne energije

Tuesday, 22 January 2013 11:33

wood_e2Wood.e je materijal koji su dizajnirali u tvrtci Transalpin u sklopu projekta Living in the Box.

Read more...
 

Što su briketi i peleti

Friday, 23 December 2011 11:05

peleti1Iako postoje različite vrste peleta i briketa, prvenstveno se prilikom korištenja ovih pojmova misli na drvene brikete i pelete. I briketi i peleti su po svom sastavu isti-mljeveno drvo, ali postoji ogromna razlika u njihovoj veličini. Iako veličine peleta, odnosno brikete variraju, kako o ovoj temi u većini zemalja ne postoje propisane norme i zakoni, može se smatrati da su peleti malih dimenzija, te ih na desetke može stati u vaš dlan.

Read more...
 

Zeleni završni materijali

Wednesday, 30 November 2011 08:50

ljepiloBroj dostupnih zelenih materijala naglo se povećava zadnjih nekoliko godina. Proizvodi koji su prije nuđeni u samo određenim bojama ili dizajnima, sada su rasprostranjeni kao i tradicionalni proizvodi. Zbog veće potražnje, održive boje, podne obloge i kuhinjske radne površine koje su prije bile neizdržljive i skupe, sada su jače, dugotrajnije i, često, jeftinije.

Read more...
 

Stari materijal za gradnju budućnosti

Thursday, 02 June 2011 10:14

slama5Prirodni materijali sve više ponovno zaokupljaju pažnju (ekološki osviještenih) graditelja. Jedan od njih je i slama koju odlikuju brojna izuzetna svojstva koja pogoduju ugodnom življenju u prirodnom ambijentu.

Read more...
 


Page 1 of 4

Kuća tjedna

veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca

Video galerija tjedna