solarpanel1Najveći sajam solarne industrije Intersolar, koji je održan u Muenchenu između 8. i 10. lipnja 2011. godine, i ove je godine opravdao svoju reputaciju sajma koji određuje trendove u solarnoj industriji. U tome veliku ulogu ima dodjela nagrada Intersolar Award najinovativnijim kompanijama u tri kategorije: fotovoltažni sustavi, solarno-termalna energija i procesi proizvodnje fotovoltažnih sistema.

Navedene kategorije, piše portal Energis, obuhvaćaju tri najvažnija segmenta solarne industrije i na taj način se promoviraju inovativna rješenja u svakoj od njih. Kompanije su mogle prijaviti svoje inovacije između 15. veljače i 1. travnja 2011. godine, što je učinilo 129 kompanija iz 15 zemalja svijeta. Rješenja koja su ušla u uži krug nominiranih za nagradu su predstavljala potpuno nove inovacije u oblasti ili inovacije koje će značajno poboljšati efikasnost i efektivnost postojećih sustava.

Inovacije koje su dobile nagrade u kategoriji fotovoltažnih sustava pokazuju da industrija intenzivno radi na povećanju efikasnosti solarnih panela, ali i da se značajno računa na upotrebu solarne energije u transportne svrhe. Dobitnici ove kategorije su: Autarcon GmbH s jedinstvenim sustavom upotrebe solarne energije u vodoopskrbi udaljenih lokacija; BELECTRIC Drive GmbH za sistem koji maksimizira korištenje solarne energije za napajanje električnih automobila i Aluminium Féron GmbH & Co. KG za razvoj efikasnijih fotovoltažnih filmova koji su krucijalni za proizvodnju električne energije.

Pobjednici u ostalim kategorijama su također predstavili rješenja koja će postati industrijski standard u sljedećem razdoblju, zbog čega će solarna energija imati sve veći značaj. Pobjednici u kategoriji solarno-termalne energije su: Absolicon Solar Concentrator AB, Dr. Vetter Gesellschaft für Medizinische Datentechnik, Bio- und Umwelttechnik mbH, Savo-Solar Oy i Hydro Aluminium Precision Tubing. Dok pobjednici kategorije procesi proizvodnje fotovoltažnih sistema su: Decker Anlagenbau GmbH, Manz Automation AG i NanoFocus.  

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17