Prvi hrvatski drvnoprerađivački holding

Thursday, 20 January 2011 11:03

2Četiri najveća hrvatska proizvođača namještaja potpisala su sporazum o osnivanju drvoprerađivačkog holdinga. Spin Valis, Tvin, AG Dinas i Brestovac postali su prvi hrvatski holding drvne industrije.

- Budući holding koji bi trebao zaživjeti za dva mjeseca imat će 2 500 zaposlenih. Sjedište će mu biti u Zagrebu. Ove četiri tvrtke na ovaj način žele objediniti svoje interese, zajednički osmišljavati svoj razvoj i nastup prema domaćem i svjetskom tržištu te državi kako bi za sebe izborili što bolje pozicije. Očekuje se optimalizacija troškova kroz zajedničku nabavu, lobiranje, prodaju namještaja i slično – izjavio je za Večernji list Damir Novotny koji je sudjelovao u povezivanju ove četiri tvrtke te osmišljavanju njihovog zajedničkog sporazuma.

Predsjednik Spin Valisa, Zdravko Jelčić, istaknuo je kako je ovo povijesni sporazum koji neće donijeti dobro samo Slavoniji (odakle su sve četiri tvrtke) nego cijeloj zemlji. Ideja o holdingu krenula je iz virovitičkog Tvina, a brzo je naišla na pozitivne reakcije u Požegi, Đurđenovcu i Garešnici.

Iz holdinga poručuju kako su otvoreni i za ostale hrvatske prerađivače drva.

– Smatram da ćemo na ovaj način biti spremniji i za ulazak u EU – poručuje Jelčić.

 

Kuća tjedna

veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca

Video galerija tjedna