Više od 700 MW vjetroelektrana na Filipinima

Monday, 20 February 2012 11:57

energyball2Filipinsko Ministarstvo energetike u 2011. godini je odobrilo više od 700 MW novih vjetroelektrana.

Najveći predviđeni projekt je onaj koji Coastal Power Development Corporation izvodi u regiji Sorsogon. Predviđena je instalacija 420 MW.

Ostali projekti su CaostalPower-ova 100 MW-tna farma vjetra u Camarines Norte-u, Energy Logics Phillippines 100 MW-tni projekt u Pasuquin Burgosu, te 112 MW-tni projekt u Zambalesu.

Od manjih projekata odobreni su Philippine Hybrid Energy System-ov 15 MW-tni Puerto Galera projekt, PhilCarbon Inc-ovi projekt Sagada i Bulalacao, te Pan Energy Corporation-ov Redondo projekt. 

 Developeri vjetroelektrana trenutno čekaju objavu feed in tarife koja će im jamčiti fiksnu otkupnu cijenu kroz 20-godišnji period. Iznosi feed in tarifa trenutno su u procesu rasprave energetske regulatorne komisije. 
Svi developeri vjetroelektrana, koji su ujedno i članovi Udruge za razvoj energije vjetra na Filipinima, također su u pregovorima sa National Grid Corporation of the Philippines (državnom tvrtkom koja je zadužena za upravljanje mrežom) oko izgradnje dalekovoda koji će podržati razvoj novih vjetroenergetskih projekata.
Izvor: Croenergo

 

Kuća tjedna

veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca

Video galerija tjedna