energyball3U sklopu programa Intelligent Energy – Europe, Europska komisija odabrala je 44 energetska projekta ukupne vrijednosti 58 milijuna eura. Ovi projekti promovirat će korištenje obnovljivih izvora energije i energetsku efikasnost, piše portal Energis.ba.
Obuhvatit će teme poput usvajanja tehnologija za pokretanje prve velike elektrane na valove i plimu i poboljšanja energetske efikasnosti u teretnom prijevozu. Povećat će korištenje biomase, a projekt UrbanBiogas će ujedititi pet velikih europskih gradova u istraživanju potencijala korištenja gradskog otpada u proizvodnji biometana.
Očekuje se da će ulaganje u projekt biometana iz otpada generirati oko 17 milijuna eura.Projekt CASCADE širit će informacije i obučavati službenike 18 europskih gradova (Milan, Amsterdam, Varšava...) kako poboljšati energetsku efikasnost u prometu. EurotoptenMax postavit će i održavati 19 nacionalnih web stranica koje će imati naglasak na energetskoj efikasnosti proizvoda i usluga za potrošače, a sve na temelju anketa provedenih na tržištu. 

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17