kuca_drvoDrvene kuće tople su i udobne, a zahvaljujući kvalitetnim suvremenim načinima gradnje korisnici ovih kuća više nemaju brige zbog vjetra koji je povremeno bio problem. Na našem tržištu danas postoji nekoliko distributera drvenih kuća. 

Jedan od hrvatskih proizvođača, tvrtka Azelija Kupa proizvodi drvene kuće od komada punog drveta koji ih čine otpornima na vanjske uvjete i poboljšavaju izolacijska svojstva.

Azelija Kupa već neko vrijeme izvozi svoje drvene kuće na tržište Velike Britanije. Zasad se Britanci ovakve kuće najčešće koriste kao zimske vrtove, ali voditelj prodaje u tvrtci, Ozren Smerečinski, kaže kako prema Britaniji uskoro kreću i velike kuće. 

- Drvo je strateški materijal i cijela Europa je zainteresirana za njega jer je toplo, ekološki prihvatljivo i materijal pri čijoj proizvodnji ima najmanje ispuštanja stakleničkih plinova u atmosferu. Ujedno je otporniji na potres od zidane gradnje i vjerujem kako će s vremenom rasti količina drveta u građevini - rekao je Smerečinski za  Privredni vjesnik 

Ove kuće zadovoljavaju sve građevinske standarde, a zaštićeno je i protiv gljivica i vlage. Od požara je zaštićeno lakovima na bazi vode. 

- Trenutačno radimo s hrastom i jelom, odnosno smrekom, i konkurentni smo zbog niže cijene rada te činjenice da hrastovine na tim tržištima uglavnom nema. U našem pogonu radi 12 zaposlenih. Uvjeren sam da ćemo uskoro, zahvaljujući kvaliteti i potražnji na tržištu povećati broj prodanih kuća - zaključuje Smerečinski. 

Cilj je povećati izvoz u Britaniju na 24 kuće mjesečno, a nakon toga krenuti na ostala tržišta su zainteresirana za gradnju od drveta: Slovenija, Austrija, Njemačka. 

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17