njemacki_parlament1Njemački parlament u ponedjeljak je preporučio blago smanjenje rezova predloženih za područje solarnih tehnologija i energije.

Originalno rješenje koje predlaže 16% smanjenje poticaja za krovne instalacije i 15% smanjenje za solarne instalacije na otvorenom trebalo je stupiti na snagu 1. srpnja. U Donjem domu Parlamenta (Bundestagu) prijedlog je bio prošao, ali u odbačen je u lipnju u Gornjem domu (Bundesratu).

Zatim je predloženo smanjenje za 3% za razdoblje od srpnja do rujna, a od listopada primijenjivale bi se predložene tarife rezanja poticaja.

Novo glasovanje u Bundesratu, koji predstavlja 16 saveznih njemačkih država, zakazano je za četvrtak. Ako Bundesrat i odbaci prijedlog, u Bundestagu ga se još uvijek može izglasati kao važeći, ali to bi značilo korak nazad za Vladu Angele Merkel.

Planirani rezovi naišli su na najveći otpor u području Bavarske gdje je u solarnoj industriji zaposleno na tisuće ljudi, a vođa njemačkih socijaldemokrata izjavio je kako je ovakva odluka korak nazad za njemačku solarni industriju.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17