meks1U ovoj neobičnoj građevini skrivaju se veliki šoping centar, brojni uredi i hotel. Dvadesetokatni dvostruki neboder osmislio je arhitektonski studio Sanzpont Arquitectura za popularno meksičku turističku destinaciju Cancun. Koristeći tehniku pasivnog dizajna i posebnih materijala za istočno i zapadno pročelje dizajneri su posjetiteljima zgrade osigurali prostor bogat zrakom i svjetlom. Osim toga, zgrada će biti energetski visokoučinkovita te 'zelena'.

Zapadno pročelje izrađeno je od alucobonda, vrlo lakog kompozitnog materijala načinjenog od aluminija i polistirena, poslaganog poput ribljih ljuski kako bi se osigurala cirkulacija zraka između katova. S druge strane, istočno je pročelje načinjeno od kombinacije prozirnog i mliječnog stakla koje će blokirati višak sunčeve energije bez smanjenja osvjetljenja ili kvarenja pogleda na Karibe.

Dva tornja dvostrukog nebodera povezana su s dva visoka mosta u kojim će se također nalaziti prostori za rad i stanovanje. Diljem cijelog nebodera, prenosi Jutarnji list, planirano je postavljanje bujne vegetacije koje će u unutrašnjoj donijeti dašak okoliša koji okružuje zgradu.

meks2

meks3

meks4

meks8

meks9

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17